LITEN_Kaprifolen_logo

Termin Start 2019

Tre svarta ekar ur snön.
Så grova, men fingerfärdiga.
Ur deras väldiga flaskor ska grönskan skumma i vår.
Tomas Tranströmer (ur "Vinterns formler", från ”Klanger och spår”, 1966)


Vintermånaden januari gav oss till slut vinter med snö och kyla efter en mild inledning. Barnen uppskattar vintern med snö vilket ger möjligheter till andra lekar och upptäckter. Nu finns det möjlighet till att åka pulka, rulla runt i snön, kasta snö, göra snögubbar mm, men det kan också vara svårt att inte äta snön. Barnen vill ju både se, känna och smaka på detta naturfenomen som ligger på mark, träd och buskar. Som vuxen kan man vara kluven till snön, men vackert är det, och särskilt när solen tittar fram. Under januari kom vi in i verksamhetens rutiner igen efter en skön julledighet. Strukturer och rutiner faller på plats vilket skapar lugn och stabilitet. Barnen kom tillbaka med ny energi och vi försöker anpassa aktiviteter efter barnens intressen och erfarenheter. Detta innebär att vi byter ut en del material på hyllorna då barnen utvecklas och vill testa nytt.
 

Etiketter: ny termin vinter 2019