LITEN_Kaprifolen_logo

Om Förskolan Kaprifolen i Askim
Montessoriförskolan Kaprifolen är belägen i Askim i Göteborg. Vi drivs som ett föräldrakooperativ och har haft vår verksamhet sedan 1983. Vi har 26 härliga barn och är fördelat på två grupper. En mindre grupp för de yngsta barnen med just nu 9 barn och en äldre grupp med idag 17 barn. Vi erbjuder en verksamhet med spännande miljöer och möjligheter. Du kommer att arbeta i en grupp tillsammans med andra pedagoger och vi som arbetar på Kaprifolen är positiva och engagerade och tycker det är roligt med utvecklingsarbete. Vi arbetar med inriktning Montessori och med pedagogisk dokumentation där kameran och lärplattan är en självklar del av verksamheten.

Vi söker just nu Rektor / Förskollärare och timvikarier
Läs mer i beskrivningarna nedan om tjänsterna eller ladda hem filerna längst ned på sidan.

Montessoriförskolan Kaprifolen söker ny Rektor / Förskollärare

Förskollärare och Rektor till Montessoriförskolan Kaprifolen
Är du vår nya Förskollärare/Rektor på Kaprifolen? Vill du arbeta på en liten förskola där vi prioriterar hög pedagogtäthet med små barngrupper? Vi söker dig som ser lösningar i problem, har ett tydligt ledarskap och ett engagerat arbetssätt som driver verksamheten framåt. Även du som är Förkollärare med ambitionen att vidareutveckla dig till Rektor är välkommen att söka. Intervjuer kommer att hållas löpande så sök tjänsten redan idag.

Om Kaprifolen
Kaprifolen är ett stabilt föräldrakooperativ som har funnits i Askim Pilegården i snart närmare fyrtio år Vi söker nu en ny Förskollärare/Rektor som tillsammans med oss föräldrar och våra fantastiska pedagoger vill skapa den bästa förskolan till våra barn.

Vår verksamhetsidé är små barngrupper med hög personaltäthet. Detta innebär att våra pedagoger har stora möjligheter att bedriva god omsorg och pedagogik till våra barn. Vår pedagogiska metod är montessori och pedagogerna arbetar efter ledorden ”hjälp mig att hjälpa mig själv”. Det finns goda förutsättningar att bedriva en god pedagogisk verksamhet i vår förskola.

Din roll som Rektor / Förskollärare
Som Rektor/Förskollärare arbetar du nära förskolans styrelse. Du ansvarar för den pedagogiska kärnverksamheten och styrelsen stöttar upp med föreningens ansvarsområden. Vi arbetar tillsammans för att skapa en bra och trygg arbetsmiljö för våra barn och pedagoger. I verksamheten finns 23 till 26 barn, fördelade i två barngrupper. På Fröet går de minsta barnen, 1-3 år och på Blomman de äldsta, 3-6 år. Det finns ett nära och gott samarbete mellan grupperna. I tjänsten som rektor arbetar du till viss del i barngrupp. Resterande del arbetar du med verksamhetsplanering och utvecklingsarbete. Behovet styr hur stor del av din tid du lägger på respektive del.

Kvalifikationer
På Kaprifolen vävs montessoripedagogiken och förskolans läroplan ihop och våra barn blir mycket bra förberedda inför skolstart. Du är utbildad förskollärare med godkänd legitimation. Du bör ha gått Rektorsprogrammet eller vara villig och ha behörighet till att gå programmet. Vi ser gärna att du som är förskollärare idag men har ambitionen att vidareutbilda dig till Rektor inom en snar framtid också söker tjänsten. För rätt person finns en mycket stöttande styrelse som kommer satsa på din vidareutveckling. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att ha arbetat på ett föräldrakooperativ. Det är även önskvärt att du har någon form av erfarenhet eller intresse för montessori som pedagogik.

Personliga egenskaper
Som person är du social och har förmågan att inspirera våra pedagoger i deras arbete. Du ser möjligheter i stället för svårigheter och du är en driven och handlingskraftig person som gillar att se resultat. För att passa in hos oss på Kaprifolen bör du ha nära till skratt och ha en hel del humor. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Känner du dig inspirerad att bli vår nästa Rektor/Förskollärare så tveka inte att vänta. Skicka gärna in en ansökan redan i dag.
Tjänstens omfattning är heltid och viss kvällsarbete ingår för rektor. Tillträde är vid årsskiftet eller enligt överenskommelse. Vi tillämpar provanställning.
Vi är måna om att vår personal ska må bra och erbjuder bra arbetstider samt friskvård. I det ingår även arbetskläder samt pedagogiska måltider.

Välkommen med din ansökan till: cecilia.schurer@kaprifolen.se eller nalin.yilmaz@kaprifolen.se
Vid frågar som rör tjänsten är du välkommen att kontakta Cecilia Schurer, tel: 0700 83 83 50

Ladda ner pdf

Timvikarier till Förskolan Kaprifolen i askim

Arbetsplatsbeskrivning
Vi söker kontinuerligt timvikarier till Montessoriförskolan Kaprifolen, belägen i Askim i Göteborg.
Förskolan drivs som ett föräldrakooperativ och har idag 26 härliga barn fördelat på två grupper:
En mindre grupp för de yngsta barnen med just nu 9 barn och en äldre grupp med idag 17 barn. Vi erbjuder en
verksamhet med spännande miljöer och möjligheter.
Du kommer att arbeta i en grupp tillsammans med andra pedagoger och vi som arbetar på Kaprifolen är
positiva och engagerade och tycker det är roligt med utvecklingsarbete. Vi arbetar med inriktning Montessori
och med pedagogisk dokumentation, där kameran och läsplattan är en självklar del av verksamheten.
Läs mer om hur det är att arbeta hos oss på http://www.kaprifolen.se/
Arbetsbeskrivning
* Som medarbetare ska du medverka till att en positiv och utvecklande miljö skapas för varje barn och för hela
barngruppen, genom att delta i det pedagogiska utvecklingsarbetet enligt förskolans verksamhetsmål.

Kvalifikationer
*Du ska ha tidigare erfarenhet av att ha arbetat på förskola
* Vi ser att du som vi har en positiv inställning, kommer med egna idéer, kan ta initiativ och ansvar.
* Du skall kunna arbeta med barn i alla åldrar då förskolan utgår från en förskola och ett arbetslag.
* Du har god datorvana.
Anställningens omfattning
Anställningsform: Behovsanställning
Omfattning: Timanställning
Tillträde: Omgående
Ansökan
Du kan söka detta jobb genom att maila din ansökan till:
Förskolechef Eva-Lena Segertoft: eva-lena.segertoft@kaprifolen.se
Har du frågor gällande tjänsten är du välkommen att kontakta Eva-Lena Segertoft på 0709-506313
Vi undanber oss kontakt av rekryteringsföretag i denna rekrytering.
Lön
Löneform: Fast lön

Ladda ner pdf

Välkommen med din ansökan!